Domowe buraczki

Smaczne, zdrowe i domowe buraczki to idealny dodatek do każdego obiadu.

Potrzebujesz:

  • świeże buraki
  • folia aluminiowa
  • piekarnik
  • drewniany patyczek do ciasta (opcjonalnie)

Jak zrobić:

  1. Buraki umyć
  2. Ustawić piekarnik na 200C (góra-dół)
  3. Osuszych buraki
  4. Zawinąć buraki w sreberko (jak woreczek)
  5. Do przygotowanego piekarnika na blaszcze wsadzić zawinięte buraki
  6. Piec około 1,5 – 2h (sprawdzać miękkość patyczkiem – opcjonalnie)
  7. Wyjać i zostawić do ostrygnięcia
  8. Obraz ze skórki po ostygnięciu
  9. Zetrzeć na tarce/w robocie
Facebooktwittergoogle_plusreddit

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*